Na ČT art odstartovala nová hudební talk show s Miroslavem Žbirkou

První epizodu nové hudební talk show Doupě Mekyho Žbirky mohli televizní diváci v pátek večer shlédnout na kanále ČT art. Prvními hosty pořadu byli zpěvák, herec a nyní i režisér Ondřej Havelka a hudebník, producent a autor filmové hudby Jan P. Muchow. Spolu s nimi Žbirka rozebíral nejen hudbu a společné zážitky, ale i mnoho dalšího. Diváci se mohou aktuálně těšit na devět dalších dílů, které odvysílá Česká televize každý pátek od 21.10 na Artu.

Přestože se pořad profiluje jako hudební talk show, nevyhýbá se Miro Žbirka jako moderátor ani jiným tématům, jakými jsou například u Ondřeje Havelky film nebo jejich vzájemná podobnost. Postupně se v Doupěti vystřídá generačně i žánrově pestrá řada hostů. „Snažíme se projít všemi hudebními žánry. Dojde dokonce i na klasiku,“ řekl Miro „Meky“ Žbirka pro Českou televizi.

Se spoustou hostů se zná i osobně, což považuje za výhodu při práci moderátora. „Pro mě je dobré, když si povídám s někým, koho znám nebo s kým jsem vystupoval, protože nás spojuje téma. Není to ale nezbytně nutná podmínka. Přivítám i hosty, které znám jen jako interprety. Takovými jsou třeba raper Marpo, zpěvačka Lenny nebo Albert Černý ze skupiny Lake Malawi,“ dodává Žbirka. Dále se v show objeví například Lenka Filipová, Jaroslav Svěcený, Milan Lasica, britský producent posledních dvou Žbirkových alb Rob Cass nebo Petr Marek ze skupiny Midi Lidi.

Natáčení talk show probíhá v pražském hudebním klubu Doupě. Když jsme to viděli poprvé, říkali jsme si, že nic podobného bychom asi nikde ve studiu nepostavili. Návštěvníci jsou velmi blízko muzikantům a díky tomu mají daleko větší zážitek. To se snažíme dostat i do kamer, aby to zažili i televizní diváci,“ říká režisér pořadu Petr Jandourek.

Přestože Miro Žbirka není jako moderátor známý, nejedná se o jeho první zkušenost s touto profesí. V minulosti moderoval hudební pořad Rhytmick, vysílaný na začátku 90. let. „Tehdy jsem získal nějaké zkušenosti s moderováním, ale šarmem Doupěte by mělo být i to, že těch zkušeností nemám příliš. Sám vím, že nepředvádím čistě profesionální moderátorský výkon a režisér si ze mě možná občas trhá vlasy. Díky mým zkušenostem ale vím, že se to dá vždy sestřihat,“ komentuje svůj moderátorský um Miro Žbirka.

 

 

Přidat komentář