Kuře na ČT1 „pomohlo dětem“ k téměř osmi milionům

Velikonoční pondělí se v duchu křesťanských tradic neslo na České televizi ve znamení pomoci. Charitativní projekt Pomozte dětem s Kuřetem ve svém znaku dospěl do svého 21. ročníku a i letos mohli diváci České televize sledovat benefiční večer na podporu tohoto projektu. Přímý přenos tradičně moderovala Jolana Voldánová. 

Během slavnostního večera zazpívaly své písně v podobě duetů s nadějnými dětskými talenty například Lucie Bílá, Václav Noid Bárta, Miro Žbirka nebo Bára Basiková. Diváci tak měli možnost slyšet jejich původní skladby v novém hudebním aranžmá. Celý večer zahájila svým vystoupením skupina Lake Malawi v čele se zpěvákem Albertem Černým, která zahrála píseň Friend of a Friend, s níž bude bojovat i na letošním ročníku Eurovize. Na závěr pořadu zazpívala skupina 05 a Radeček svou Píseň pro Kuře.

Vedle hudebního programu rovněž známé osobnosti představovaly organizace, projekty i jednotlivé příběhy dětí, ke kterým vybrané peníze poputují. S tím, jak fungují organizace zaměřené na pomoc dětem, se seznamovali Zdeněk Godla, Bára Černošková a patronka projektu Marie Doležalová.

Během benefičního večera mohli diváci přispívat formou DMS nebo posílat peníze přímo na konto sbírky Pomozte dětem. Celková částka, která se vybrala od začátku letošního ročníku, činila na konci pořadu rovných 7 974 567 korun. V průběhu benefičního večera pak poslali diváci DMS v hodnotě převyšující dva miliony korun. Přispívat mohou zájemci samozřejmě i nadále. Blíží se také druhý ročník charitativního Běhu pro Kuře, který proběhne 11. května v Praze Na Vypichu.

Pomozte dětem je dlouhodobý charitativní projekt, organizovaný společně Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti, spojený s celonárodní veřejnou sbírkou zaměřenou na pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let. První ročník projektu se uskutečnil v roce 1999. Hlavními cíli projektu jsou zvýšení kvality života dětí, vytváření rovných příležitostí pro všechny děti a různé skupiny dětské populace a podpora práv dětí na život v rodině nebo v náhradním rodinném prostředí.

 

 

Přidat komentář