Ostravské studio ČT povede i nadále Tomáš Šiřina

Rada České televize schválila na svém pravidelném zasedání návrh generálního ředitele České televize (ČT) Petra Dvořáka o prodloužení mandátu ředitele Televizního studia Ostrava Tomáše Šiřiny, a to na další čtyři roky.

Šiřina působí ve funkci ředitele od června 2013, za jeho šestileté působení se studio pevně začlenilo do systému výroby a dramaturgické práce ČT. Vznikla se zde také řada oceňovaných pořadů a filmů.

Za zmínku stojí například Českým lvem oceněný seriál Dabing Street a Spravedlnost. Z filmových snímků pak například Učitelka, film, který posbíral hned několik celosvětových festivalových cen.

Jen za předchozí rok vyrobilo ostravské studio 704 premiér. „Do vysílání se chystá třeba nový seriál Princip slasti s Karlem Rodenem v hlavní roli či minisérie Stockholmský syndrom režiséra Dana Svátka,“ doplňuje tisková mluvčí ČT Karolína Blinková.

Ostravské studio v nedávné době prošlo modernizací. „Kromě rekonstrukce jednoho ze studií byl pořízen přenosový vůz s HD rozlišením, který v Ostravě do té doby chyběl,“ dodává Blinková.

Přidat komentář