K vraždě Jána Kuciaka se přiznal bývalý voják Marček

Bývalý profesionální voják Miroslav Marček se ve čtvrtek v Nitře přiznal k vraždě Kuciaka a jeho snoubenky. S touto informací přišla slovenská veřejnoprávní televize Rozhlas a televize Slovenska (RTVS), odvysílala ji také televize JOJ a server aktuality.sk. Podle původní verze měl být Marček pouze řidičem a vraždu měl provést jeho bratranec Tomáš Szabó. Po čtvrtečním výslechu v Nitře se situace zdá být opačná.

Vražda sedmadvacetiletého novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Kušnírové otřásla minulý rok v únoru Slovenskem i Českem. Ján Kuciak byl investigativní novinář, který psal o daňových podvodech lidí z blízkosti vládní strany Smer – sociální demokracie premiéra Roberta Fica. Ten na nátlak veřejnosti podal měsíc po vraždě demisi.

Kuciak čelil výhrůžkám od podnikatele Mariána Kočnera. Informoval policii, která se tím ovšem nezabývala. Kočnera obvinili společně s překladatelkou Alenou Zsuzsovou z objednání vraždy, on svou vinu však popírá. Další podezřelý je údajný zprostředkovatel Zoltán Andruskó, který měl na vraždu najmout právě Marčeka a Szabóa. Marček se prý minulý týden přiznal i k další vraždě z roku 2016, kdy o život přišel podnikatel Petr Molnár.

Marčeka po výslechu převezli do vesnice Veľká Mača, kde došlo k vraždě Kuciaka, aby proběhla rekonstrukce případu. Policii ukázal, kudy se dostal do domu, i kde se zbavil vražedné zbraně. Vyšetřování však dále probíhá.

Přidat komentář