Prix Bohemia Radio uspořádalo rychlé rande s rozhlasáky

Letošní ročník festivalu Prix Bohemia Radio navštívilo spoustu rozhlasových tvůrců. Několik z nich se ve středu 3. dubna v rámci studentského doprovodného programu zúčastnilo akce s názvem Radio Speed Dating.

Smysl takzvaného rychlého rande s rozhlasáky spočívá v tom, že několik rozhlasových tvůrců sedí každý u jednoho stolu a účastníci mají jednotlivě tři minuty ptát se jich na cokoliv, co je zajímá. Návštěvníkům na zvídavé dotazy odpovídal Jiří Malina, ředitel Nových médií Českého rozhlasu (ČRo), který má na starosti Facebook ČRo, režisér Aleš Vrzák, dokumentarista Daniel Kupšovský, který přijímá a vybírá témata a spolupracuje s tvůrci na výrobě dokumentárních pořadů, dokumentarista Jan Hanák, který vystudoval žurnalistiku a teologii na Univerzitě Palackého v Olomouci a teď učí žurnalistiku v Brně.

Dále se představili slovenský hudební skladatel a zvukový umělec, který spolupracoval společně s dokumentaristkou Brit Jensen a reportérkou Magdalenou Sodomkovou na podcastovém krimi seriálu s názvem Matematika zločinu, dále Hana Lehečková, autorka rozhlasových her a spisovatelka knih pro děti i pro dospělé, Martina Foldýnová absolventka Univerzity Palackého, která pracuje jako reportérka na Radiu Wave, nebo Petra Ševců, publicistka ČRo Olomouc, která má na starosti všechny elévy v olomouckém rozhlase. „Práce s nimi je náročná, ale ze všech pozic na kterých jsem v rozhlase pracovala, mě tahle baví nejvíc,“ okomentovala svoji pozici Ševců.

Nově organizátoři pozvali i dva zahraniční hosty, konkrétně švýcarskou dokumentaristku Mirunu Coca-Cozma a polského dokumentaristu a redaktora Andrzeje Brzosku. „V rozhlase pracuji už třicet let a líbí se mi, že to není stereotypní práce, je to moje vášeň,“ shrnul svoji práci Brzoska.

Poté, co vypršel vymezený čas, dostali účastníci prostor pro dokončení načatých témat a myšlenek. 

Přidat komentář