TýdenHoaxů #6 Létající tučňáci

Tučňáci, kteří na zimu létají do deštných lesů Jižní Ameriky. Přesně takovýto dokumentární film se měl objevit na obrazovkách BBC. Byl tu ovšem jeden háček. Trailer na připravovaný film vyšel na apríla.

Záběry z antarktické divočiny, kde skupina kolébajících se tučňáků z ničeho nic vzlétne, se na obrazovkách BBC objevily v roce 2008. Jednalo se tehdy o upoutávku na dokumentární film chystaný BBC.

Tučňáci kroužkoví, jeden z druhů tučňáků, kteří obývají Antarktidu, se totiž naučili létat, aby unikli krutým mrazům, které na kontinentu panují v zimě. Schopnost tučňáků naučit se létat měl být také další potvrzující důkaz Darwinovy teorie O původu druhů. Podle traileru tučňáci pak mířili do tropických lesů Jižní Ameriky, aby zde přes zimu hnízdili, a poté se v létě vraceli zpět na Antarktidu.

Pořadem měl provázat Terry Jones, známý především díky komedální skupině Monty Python, který se objevil i v traileru na Antarktidě mezi tučňáky. O připravovaném filmu psala i největší britská tištěná média od Daily Telegraph, přes The Mirror až po The Guardian, která film vychvalovala.

Samozřejmě se ovšem celou dobu jednalo o hoax vytvořený ku příležitosti prvního dubna.

Přidat komentář