Novinář v popkultuře: Hladové hry

Tato akční dobrodružná série filmů podle knižní předlohy od Suzanne Collinsové vypráví příběh odehrávající se v ruinách bývalé Severní Ameriky v zemi Panem, hlavním městě Kapitol a dvanácti přilehlých krajích. Krutý prezident této země pořádá každoroční Hladové hry, do kterých pošle jednu dívku a jednoho chlapce z každého kraje, aby se navzájem pozabíjeli. Kdo může moderovat tak nechutnou komerční show?

Caesar Flickerman, moderátor Hladových her ztvárněný Stanleym Tuccim, mluví o soutěžících letošního ročníku jako o dobré úrodě, která mu snad přinese do her hodně dramatu a zaručí tak větší sledovanost. Je známý tím, že dokáže jakoukoli konverzaci efektivně přeměnit na pozitivní a jemu a hrám prospěšnou.

Caesar vypadá vždy profesionálně a na úrovni, vždyt nosí oblek, ne obyčejný, ale výstřední, aby tak reprezentoval hlavní město Kapitol. Je také známý tím, že vždy mění barvu svých vlasů a obočí na každý ročník Hladových her.

Jako moderátor je velice zběhlý, dělá ve své branži už 35 let, ví, jak se naladit na vlnu svého hosta a zároveň jak se dostat divákům do podvědomí a získat si tak jejich srdce. Dokáže vést konverzaci s jakoukoliv rozmanitou osobností. Navozuje příjemnou atmosféru jak pro své hosty, tak pro diváky, a to i za situace, kdy pokládá nepříjemné nebo nepohodlné otázky. Nikdy se nedostane do konfrontace se svým hostem, i když s jeho názory nesouhlasí.

Caesar je moderátor, který dokáže zvednout davy lidí ze židlí pouze svým úsměvěm. Hodně fanoušků Hunger Games ho vnímá jako zápornou postavu na straně Kapitolu. Stále se ale zvětšuje skupina, která ho vidí jen jako postraní produkt Kapitolu a jeho kultury, jako velmi talentovanou osobu využitou vládou jen jako nástroj k propagaci politiky a her.

Přidat komentář