Zkraťte si čekání na Vánoce s internetovým projektem České televize

Dětský kanál České televize Déčko spustil v sobotu 1. prosince na svém webu již osmý interaktivní Adventní kalendář. Tento audiovizuální projekt vás provede den po dni až do 24. prosince zvyklostmi a historií Vánoc, a to prostřednictvím zábavných vzdělávacích her.

„Scéna tentokrát přináší nejen sváteční, ale také slavnostní náladu prvních československých Vánoc,“ říká o internetovém projektu kreativní producentka Centra dramaturgie nových médií Štěpánka Sunková. „V kalendáři najdou děti hry k novým i starším pořadům a vánočním pohádkám České televize, mohou si třeba zahrát hru s populárními ovečkami a špunty, připravit se na Mikuláše s Kouzelnou školkou, zahrát si hru k nové pohádce Čertí brko nebo porazit s Maťáky čísložrouty. Vzniká také speciální stránka oblíbených vánočních her z předchozích ročníků, o které si děti už od září píší.“ dodává Sunková.

Vánoce s Masarykem i Destinnovou

Tradičně mohou návštěvníci Adventního kalendáře zhlédnout dětské pořady s adventní a vánoční tematikou na Vánoční TV, poslechnout si na stránkách známé koledy, prohlédnout si v Galerii obrazy slavných umělců, přečíst si komiks o Ježíškovi nebo se dozvědět něco o vánočních zvycích v rubrice Tradičník.

Grafickou stránku kalendáře vytvořila výtvarnice Lucie Lomová. Kalendář má vizuálně připomínat období prvních Vánoc v nově vzniklém Československu. I proto se na scéně objeví řada významných osobností, jako například první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, spisovatel a archeolog Eduard Štorch nebo operní pěvkyně Ema Destinnová.

Adventní kalendář připravuje Česká televize již od roku 2011. Navštívit ho je možné na adrese www.decko.cz/advent, kde bude letos přístupný až do Tří králů, tedy do 6. ledna.

Přidat komentář