Novinář v popkultuře: Kamarád taky rád

Romantická filmová komedie z roku 2011 režiséra Willa Glucka vypráví příběh Dylana, ztvárněného Justinem Timberlakem, který pracuje jako umělecký ředitel v Los Angeles, ale byl přemluven, aby vzal místo své vysněné práce šéfredaktora časopisu a webových stránek pro společnost GQ v New Yorku.

Hned první scéna filmu je z Dylanovy kanceláře v Los Angeles, kde právě probíhá porada s jeho podřízenými o novém článku na webových stránkách, které s týmem úspěšně vede. Dylan je rozhodný a upřímný, všichni jeho kolegové se podřizují jeho názorům a berou ho za autoritu. Nebojí se dát na titulní stranu webových stránek článek s vážným tématem, stojí si za názorem, že to jde na internet a webovky potřebují návštěvnost. Neudělal by pro to ale cokoliv, po návrhu jeho kolegyně dát na titulní stranu nevhodnou fotku ženy v oblečku hospodyně jí odbyde slovy, že nejsou žádné porno stránky a nepotřebují navýšit číslo svých čtenářů úchylnými muži. Dylan tedy vidí hranici, kterou nesmí překročit. I když ví, že by mu lechtivá fotka přinesla více návštěvnosti, v žádném případě ji nepoužije, aby neohrozil profesionalitu a respekt stránek.

Postava tohoto novináře je vykreslena dosti reálně, asi tak jak si většina lidí šéfredaktora časopisu představuje. Svojí práci miluje, je kreativní a nebojí se svoje názory prosazovat. Dokáže skloubit něco tak čistého jako je newyorský flash mob, kterého se lidé účastní, aby se necítili ve velkém městě jako je New York sami s marketingem pro časopis. Umí se tedy pohybovat v novinářském světě. Ví, co čtenáře chytne za srdce a na co klikne. V očích ostatních postav je velmi pracovitý a přátelský ke svým kolegům, nenechá si ujít žádný pracovní večírek.

Dylan je svojí prací hodně časově vytížený, nemá čas věnovat se svojí přítelkyni, která se s ním kvůli tomu rozejde. Je to ale právě jeho práce, která mu přináší každodenní radost a naplnění. Tuto vášeň sdílí se svým otcem a díky ní se s ním sblíží, stejně jako se spoustou dalších lidí z jeho branže.

Přidat komentář