Fotoreportér ČTK Radek Petrášek vyhrál říjnovou anketu CZECH PRESS PHOTO

Říjnovou anketu Czech press photo vyhrál Radek Petrásek, fotoreportér České tiskové kanceláře (ČTK). Na fotografii zachytil děti z Husovy základní školy v Liberci, které tvoří barvami svého oblečení vlajku České republiky. Snímek pořídil k oslavě stého výročí vzniku republiky 26. října.

Husova základní škola v Liberci pojala oslavy stého výročí založení republiky po svém. V pátek 26. října připomněli významné jubileum živými obrazy a přáními, přivázanými na balóncích. Děti a pedagogové oblečení do barev trikolóry společně nejdříve vytvořili číslici sto, kde každá z cifer měla jednu z barev vlajky ČR. Poté následovalo vypuštění balónků s přáními republice a vytvoření lidské vlajky. „Bylo to velmi emotivní nejen pro děti, ale i pro nás všechny ostatní. Ta chvíle byla prostě silná, což se snad odráží i na fotografii,“ uvedl autor fotografie Radek Petrášek.

Radek Petrášek působí jako fotoreportér ČTK v Liberci již dvacet let. Za sebou má však v rámci své profese rovněž spoustu zahraničních výjezdů. Fotografoval například na Olympijských hrách v Londýně, na mistrovství světa v atletice v Berlíně nebo na různých mistrovstvích světa v ledním hokeji. Jeho zatím posledním velkým projektem je kalendář panoramatických fotografií vyhlídek Libereckého kraje pro rok 2019.

Foto: Radek Petrášek

Přidat komentář