25. října – První vydání Ekonomu

Nejznámější český odborný týdeník o ekonomice a podnikání vychází již 27 let. Nadšenci či ekonomičtí odborníci si mohli koupit periodikum Ekonom poprvé 25. října roku 1991.

Vydavatelství Economia vydává odborný týdeník Ekonom, který je lídrem na ekonomickém trhu a Business-to-business (B2B) informací.  B2B se používá pro označení obchodního vztahu mezi společnostmi a tedy nezahrnuje konečného spotřebitele. Významným rysem tohoto modelu je především důraz na logistiku. Ve firmách zabývajících se ekonomikou je bezkonkurenčně nejčtenějším týdeníkem a zároveň důležitým zdrojem informací. Ekonomičtí nadšenci si tento časopis mohou koupit v tištěné podobě, k dispozici je však i podoba elektronická.

V letech 2000 až 2007 plnil funkci šéfredaktora Zbyněk Fiala. V roce 2007 ho vystřídala Eva Hanáková a o 4 roky později zastával tuto funkci Ondřej Neumann. Od ledna 2014 je šéfredaktorem Ekonomu Dalibor Martínek. S novým šéfredaktorem přešly i změny – od března roku 2014 vychází v nové podobě. Například první část týdeníku je věnovaná hlavním ekonomickým tématům. Přibyla rubrika Právo a v části nazvané Life jsou pravidelně uváděny významná společenská témata. Ekonom nepozměnil pouze obsah, ale i grafiku a to především z důvodu přehlednosti a pestrosti.

 

 

 

Přidat komentář