Co média v týdnu 18/2018 dala

Ekonom nám v tomto týdnu oznámil, že jakýsi pan Středula ovládl Česko. Echo zase přemýšlí, kdo opraví rozkopanou Prahu. No, vzhledem k tomu, jak to v naší „matičce stověžaté“ momentálně vypadá, tak asi pan Neděla, ne? 

Reflex dal opět zelenou něžnějšímu pohlaví, které se tentokrát vymezilo proti místopředsedovi Českého olympijského výboru Zdeňku Haníkovi, jenž v podstatě prohlásil, že „ženský se mají držet plotny“. Asi už chudák zapomněl, kdo nám letos z Pchjongčchangu dovezl většinu medailí. Holky se ale ozvaly a pokud my ženy opravdu držíme pospolu, tak má Haník momentálně tichou domácnost.

Se „zralými slaďouši“ Jaroslavem Pleslem a Janem Dolanským se asi zatím všichni včetně redaktorů Instinktu baví, ale oni se podle všeho nebaví spolu. Alespoň v nejnovějším filmu Tomáše Svobody Dvě nevěsty a jedna svatba, kde hrají vzájemné soky v lásce. Chlapci nejspíš ještě netuší, že jim trenky nikdo žehlit nebude.

Hned na třech titulních stranách se objevilo téma dětí. Týdeník Echo řeší vážnější motiv reagující na smrt britského miminka Alfieho Evanse, jež v oslavách narození dalšího následníka trůnu téměř zapadla. Reflex neví, co všechno mají dospívající Češi znát, aby si zasloužili přijetí na střední školu a Týden jen tak mimochodem nadhodil zda děti očkovat, či nikoliv.

Radím očkovat! Kritickým myšlením, mediální gramotností a schopností argumentovat! Tak si střední školu a následný život usnadní spíš, než když budou vědět, jak vypočítat, kde je vlak, který vyjel ze stanice A v čase T.

Hele, IDOS říká, že přijede. A když IDOS říká, že přijede, tak přijede…

 

Přidat komentář