Nejposlouchanějším rádiem je Impuls, Radiožurnál skončil druhý

Nejnovější vydání průzkumu Radioprojekt, který kvartálně mapuje poslechovost rozhlasových stanic, přineslo zásadní změny v jejich pořadí. Pro poslední loňské a letošní první čtvrtletí zůstává nejposlouchanějším rádiem Rádio Impuls, jako druhý se poté umístil Český rozhlas Radiožurnál. Bronzovou příčku obsadila Evropa 2.

Rádio Impuls znovu potvrdilo své vítězství z minulého měření, výsledky jeho poslechovosti jsou dokonce v porovnání s těmi předešlými ještě lepší. Poslouchá jej nyní 2,014 mil. lidí týdně a 1,037 mil. denně. Skokanem nových dat se překvapivě stal Český rozhlas Radiožurnál, který se poprvé v historii samostatného rádiového měření umístil druhý. Momentálně má 1,609 mil. posluchačů týdně a 908 tisíc posluchačů denně.

„Stanice Český rozhlas Radiožurnál dosáhla na pomyslnou stříbrnou příčku v poslechovosti rádií. Je to veliký úspěch a ocenění pro všechny, kteří se na vysílání této stanice podílejí. Pevně věřím, že si tato stanice najde v budoucnu ještě větší počet posluchačů, které zaujme svou programovou skladbou,“ s potěšením uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Vzrostla i celková poslechovost Českého rozhlasu: některou z jeho stanic poslouchalo v daném období přibližně 1 milion 585 tisíc lidí denně, což je o 85 tisíc více než v předchozím období.

Nárůst posluchačů zaznamenala i třetí celoplošná stanice v pořadí – Evropa 2. Nově má 886 tisíc posluchačů denně a 1578 tisíc posluchačů týdně. Čtvrtá nejposlouchanější Frekvence 1 udržela týdenní poslechovost z posledních měřených období, mírně ale snížila svou denní poslechovost.

Přidat komentář