V Olomouci se poběží pro Světlušku

Už zítra se olomoucké Bezručovy sady zaplní běžci, kteří podpoří lidi s vážnými zrakovými postiženími v rámci charitativního Nočního běhu pro Světlušku, který pořádá Nadační fond Českého rozhlasu.

Registrace běžců začíná v půl sedmé odpoledne na atletickém stadionu na třídě 17. listopadu, popřípadě můžou využít online registraci která vyjde o padesát korun levněji, cena startovného tak vyjde na tři sta korun. Prvních pět set účastníků navíc získá zdarma čelovku a vak na záda od sponzorů této akce.

Samotný běh začne úderem deváté hodiny večer na atletickém stadionu. Účastnící budou mít možnost si vybrat, zda poběží jen tři kilometry, nebo celý okruh, který se táhne podél celých sadů absolvují dvakrát, a tím trasu svého běhu natáhnout na šest kilometrů. Kromě sportovní části akce proběhne hodinu před startem hudební vystoupení Michaela Foreta a celou akcí provede moderátorka Českého rozhlasu Zora Ježková.

Během loňského ročníku se vyběhalo přes dva a půl milionů korun, a i letos poputují veškeré výnosy z akce na konto Světlušky – nadačního fondu Českého rozhlasu. Loňský ročník vybral pro nevidomé 2 555 207 korun.

Přidat komentář