Aktuálně.cz mění šéfredaktora. Tomáška nahradí Pazderka

Server Aktuálně.cz povede namísto dosavadního šéfredaktora Pavla Tomáška nově od 1. dubna Josef Pazderka. Vyplývá to z tiskové zprávy mediálního domu Economia.

Pazderka pracuje pro Aktuálně.cz od listopadu 2016. Předtím pracoval jako zahraniční zpravodaj České televize v Rusku a v Polsku, kde strávil dohromady osm let. Je trojnásobným držitelem Novinářské ceny a v minulosti působil jako humanitární pracovník Člověk v tísni, například v Čečensku.

„Josef je vynikající profesionál s obrovským morálním kreditem. Jsem velmi rád, že přispěje k dalšímu rozvoji Aktuálně.cz i celého newsroomu Economia. Pro čtenáře i pro mě je zároveň garantem maximálně kvalitního a objektivního obsahu, který Aktuálně.cz přináší,“ uvedl ředitel redakcí mediálního domu Economia Vladimír Piskáček v tiskové zprávě.

Aktuálně.cz se prý nadále bude snažit o rozvoj obsahu ve formě videa. Před Pazderkou tak stojí velký úkol.

Dosavadní šéfredaktor Tomášek opouští pozici po dohodě po šesti letech. Dohromady strávil v Aktuálně.cz přes třináct let a byl jedním z novinářů, který tento zpravodajský server zakládali.

Mediální dům Economia a.s. mimo jiné provozuje server iHned.cz a z tištěných deníků pak Hospodářské noviny nebo týdeníky Ekonom a Respekt.

Přidat komentář