Komentátorská legenda Vichnar se v Pchjongčchangu rozloučil s olympiádou

Důležitá tvář české sportovní žurnalistiky se v Pchjongčchangu rozloučila s olympijskými hrami. V sobotu Petr Vichnar odkomentoval poslední olympijský přenos v kariéře. Na vysílání olympiády se podílel už od roku 1988.“

Nejzkušenější komentátor začínal v České, respektive Československé, televizi v roce 1978, jako zaměstnanec Redakce zpravodajství ČT. Své první olympijské hry komentoval už v roce 1988 v Calgary. Celkem se na komentování her podílel devětkrát. Nejznámější komentovaný přenos v jeho pojetí je finálový hokejový zápas na olympiádě v Naganu, kdy čeští hokejisté vyhráli poprvé v historii všech zimních olympijských her zlatou medaili.

Dalším skvělým komentářem sportovní fanoušky prováděl například při bronzové jízdě Šárky Strachové (tehdy Záhrobské) ve Vancouveru. Nejčerstvější vzpomínkou je pro posluchače nejspíš zlato Ester Ledecké ze Super-G z letošních Her. „Tohle je tak nečekané. My jsme doufali, že Ester něco předvede, ale že z toho bude olympijské zlato, to je bomba,“ komentoval nevěřícně Vichnar zlatou jízdu. Po třiceti letech komentování olympiád se rozhodl na letošních zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu skončit.

Petr Vichnar nejčastěji komentoval hokej a krasobruslení. Komentoval přes dvě stě přenosů ze světových turnajů, 14 let uváděl studio mistrovství světa. Hokej poprvé komentoval už v roce 1978, ke komentování mistrovství světa se dostal o pár let později, a to v roce 1985. Na mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě roku 2015 se s hokejem rozloučil.

Známý český komentátor se zpravodajství nekončí úplně. Dál ho budou moci diváci vídat na stanici ČT Sport. Stále je to moderátor pořadu Branky, body, vteřiny a nepřijdeme ani o jeho komentář. Nadále bude komentovat sjezdové lyžování a házenou.

Přidat komentář