Blíží se další ročník londýnského Changing Media Summitu

V pořadí už čtvrtá konference s názvem Changing Media Summit, kterou pořádá anglický deník The Guardian se uskuteční 7. března 2018. Celá událost se odehraje v Londýně na Belvedere Road, poblíž řeky Temže. Konference je určená nejen pro pracovníky médií, ale i pro ty, kteří se o média a jejich fungování zajímají.

Téma letošního ročníku konference zní Zodpovědnost a vyváženost v neustále se měnícím mediálním prostředí. Guardian slibuje náhled do vývoje přístupu novinářů a jejich publika k podávání zpravodajských informací. Dalšími body, kterými se budou zabývat konferenční semináře a přednášky, jsou sociální sítě jako forma médií, fake news a pestrost nabízených obsahů médií.

Program konference je složený z blokových diskuzí, seminářů, přednášek a celkový počet řečníků se ustálil na necelých čtyřiceti. Patří mezi ně novináři jako Elizabeth Pears, zastupující anglickou pobočku platformy Buzzfeed, Nathalie Nahai zabývající se psychologií na internetu nebo novinářka BBC Emily Maitlis.

Dalším z přednášejících je i Nick Robinson, novinář s třicetiletou praxí v mediálním odvětví, který současně pracuje také pro BBC. V rozhovoru, který zve na Changing Media Summit 2018, vysvětluje, proč je důležité zabývat se různými přístupy médií k publiku a zveřejňovanému obsahu. „Je mezi námi hlad pro pravdě a po tom, co je důvěryhodné. Pokud nemáme žádný respekt pro to, co je pravdivé, potom je vše v pořádku v případě, že to je náš styl lákání lidí k probíranému tématu. V žádném případě se to ale nedá nazvat žurnalistikou,“ popsal.

Registrace na konferenci probíhá po internetu pomocí formuláře. Konferenční poplatek je £599. Celý program konference je již dostupný na internetových stránkách Guardianu.

Přidat komentář