Sportovní fotografie roku 2017 je od Červeného

Vítěznou sportovní fotografií roku 2017 se stal snímek od fotografa Michala Červeného z cyklistického etapového závodu Cape Epic. Červený zachytil velmi originálním způsobem jezdce na horských kolech a jejich stíny při závodu v Jižní Africe.

Sedm let jsem mohl fotit jen z motocyklu, do vrtulníku jsem se nikdy nedostal. Místo v něm jsem si poprvé vyprosil na jednu etapu loňského ročníku,“ uvedl Červený.

Putovní cenu pro vítěze v hodnotě 50 000 korun převzal Červený 2. února na Staroměstské radnici v Praze.

Fotografie v sobě snoubí neobvyklý pohled, výrazné grafické řešení a zároveň silný sportovní okamžik,“ pronesl Filip Láb, předseda odborné poroty.

Klub sportovních novinářů (KSN) vyhlásil pro rok 2017 obnovenou premiéru soutěžní přehlídky Sportovní fotografie roku. Hlásit se mohli profesionální fotografové, členové KSN, se svými snímky z roku 2017. Na soutěž plynule navazuje výstava Sportovní fotografie roku 2017, která probíhá během února 2018 ve výstavních prostorách Staroměstské radnice v Praze.

Pro 11. ročník soutěže byly vyhlášeny kategorie fotbal, ostatní sporty, portrét, SportArt a foto série. Ze všech snímků, přihlášených do kategorií, porota vybrala nejlepší tři fotografie do hlavní soutěže o Sportovní fotografii roku, a také vybrala vítěze, který získal zvláštní ocenění Sport v Praze.

Výstavu fotografií je možno navštívit od 3. – 28. února. Otevírací doba expozice je každý den od 10 do 18 hodin. Návštěvníci zde mohou zhlédnout desítky velkoformátových fotografií nejlepších českých profesionálních fotografů.

Výsledky soutěže Sportovní fotografie roku 2017:

Hlavní cena: Michal Červený – Cape Epic 2017 (Nino Schurter a Matthias Stirnemann na etapovém závodě horských kol v Jižní Africe)

Fotbal: Vlastimil Vacek – Překonaný (brankář Dukly Praha Filip Rada inkasuje druhý gól v utkání HET ligy se Slavií)

Ostatní sporty: Pavel Lebeda – Josef Dostál: Vítězství (MS 2017 v rychlostní kanoistice v Račicích)

Portrét: Barbora Reichová – Jakub Voráček (hokejista)

SportArt: Michal Červený – Plný plyn (triatlonový závod na okruhu F1 v Abú Zabí)

Série: Michal Sváček – Automobilové závody 24 hodin Le Mans.

Přidat komentář