Jen 190 vysílacích hodin z olympiády pro Českou televizi, celou ji odvysílá Eurosport

Do startu zimních olympijských her (ZOH) zbývají poslední dva dny a do Pchjongčchangu. Většina českých fanoušků sportu spoléhá na televizní přenosy, ovšem Česká televize (ČT) tentokrát odvysílá jen 190 hodin. Naopak celý průběh olympiády bude možné sledovat na televizní stanici Eurosport.

Společnost Discovery Communications se v roce 2016 na následujících osm let stala majitelem evropských práv na vysílání olympiád, které získala od Mezinárodního olympijského výboru (MOV) za 1,3 miliardy korun. Podle smlouvy s MOV je povinná Discovery poskytnout 100 hodin ze zimních olympijských her bez opakování. České televizi se povedlo vyjednat 190 hodin s jedním opakováním, avšak v porovnání s minulými ZOH v Soči, z kterých přenášela přes 700 hodin, odvysílá ani ne třetinu.

Pro ČT se jedná o nepříjemnou situaci, jelikož se může stát, že konec biatlonového zápasu zasáhne do první třetiny hokeje. Všechno se bude vyvíjet dle situace,“ řekl výkonný ředitel programu ČT Sport Jiří Ponikelský. Je jasné, že se ČT zaměří na české sportovce a divákům slibuje, že nepřijdou o hokej, biatlon ani rychlobruslení. Vše bude probíhat na kanále ČT sport, kde budou nejen jednotlivé závody, ale také rozhovory a pořady s olympijskou tématikou.

Naopak celý průběh olympiády odvysílá Eurosport, který společnost Discovery Communications vlastní. Diváci tak mohou jednotlivé disciplíny sledovat na kanálech Eurosport 1, Eurosport 2 a také na interaktivním Eurosport playeru. „Chceme předefinovat divácké zážitky z olympijských her pohlcujícími příběhy, bezkonkurenčními analýzami a all-screen strategií, která osloví mladší publikum. uvedl ve zprávě Jean-Briac Perrette, generální ředitel společnosti Discovery Networks. Bohužel speciální vysílání zaměřené na české sportovce Eurosport nechystá a komentovat v češtině pomohou bývalí sportovci.

Přidat komentář