Novinář v popkultuře: Město šílenců

„Jste teď slavnej.“ – „Jo, slavnej zločinec.“ – „To je v televizi jedno, hlavně že vás znají.“ Max Brackett je pouhým reportérem lokálního televizního kanálu. Při natáčení reportáže z muzea se ale stane rukojmím Sama Bailyho, který chce zpátky svou práci hlídače.

Max Brackett (Dustin Hoffman) se snaží opět dostat na reportérské výsluní a tato reportáž by mu k tomu skutečně mohla pomoci. Neváhá tedy živě z místa zprostředkovat situaci televizním divákům. Díky tomu se jeho stanice stává první, která o události informuje a celá událost rychle zaujímá pozornost celé země. Novináři stanují u muzea jen aby získali exkluzivní informace, ale Brackett je jediný, kdo má přístup k novinkám.

Reportér je nejen mazaný, ale důležité je pro něj znovu prorazit. Moc dobře ví, že to může být jeho poslední šance, a tak ji chce využít. Není to ovšem tak, že by svým divákům podsouval přímo lži, spíše si upravuje a ohýbá pravdu, jak se mu to nejlépe hodí.

Vychytralý novinář pak radí naivnímu Bailymu (John Travolta), jak mluvit před kamerou, aby si získal podle něj to nejcennější – dobré veřejné mínění. To se Brackettovi skutečně daří, lidé pomalu začínají o bývalém členovi ochranky muzea smýšlet jako o spořádaném občanovi, který chce akorát uživit rodinu. Ale kam se poděla objektivita médií s jakou by měl Brackett pracovat? Odhalí někdo novinářův záměr?

Přidat komentář