Letošní ročník Křišťálové lupy ovládly Alza.cz a DVTV. Oba weby si odnáší hned po dvou cenách

Dvanáctý ročník Ankety Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu už zná své vítěze. Ve čtvrtek večer se v pražském divadle Archa dočkaly ocenění nejoblíbenější a nejzajímavější projekty a služby českého internetu za rok 2017. O vítězích rozhodovala veřejnost i odborná porota.

Zpravodajskou cenu si již tradičně odnesla DVTV, která mimo to získala i Cenu popularity. Obsahovou inspiraci ovládl web HlídacíPes.org Ondřeje Neumanna, který se v minulých ročnících umisťoval vždy na druhé příčce. Osobností letošního roku se stal Janek Rubeš z internetové televize Stream.cz a cenu za Marketingovou inspiraci obdržel Kazma se svou One man show Prostřeno.

Odborná porota složená ze stovky významných osobností mediálního, internetového a podnikatelského prostředí rozhodovala o výsledcích hned v osmi kategoriích. Mezi odborníky byli například Petr Dvořák z České televize, Jan Pokorný z Českého rozhlasu nebo také Dalibor Balšínek z Echa24. Do hlasování veřejnosti se zapojilo na 70 tisíc hlasujících, kteří rozdali přibližně 285 tis. jednotlivých hlasů konkrétním projektům.

 

Kompletní výsledky

Kategorie pro veřejnost:

Cena popularity – DVTV

ZpravodajstvíDVTV

Internetové obchodování – Alza.cz

Nástroje a služby – ČSFD.CZ

Zájmové weby – edna.cz

One (wo)man show – Databazeknih.cz

Kategorie pro odbornou porotu:

Veřejně prospěšná služba – cena České televize – Registr smluv

Projekt roku – Hlídač státu

Osobnost roku – Janek Rubeš

E-commerce inspirace – Alza.cz

Marketingová inspirace – One man show Prostřeno

Obsahová inspirace – HlídacíPes.org

Globální projekty českých tvůrců – Windy

Anticena – EET v oblasti e-commerce

Přidat komentář