Festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio 2018 nabídne opět velmi pestrý program

V březnu příštího roku se v Olomouci uskuteční festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio. Čtyřdenní mezinárodní událost pořádána Českým rozhlasem bude tradičně soutěžním kláním tvůrců rozhlasových dokumentů, dramat a reportáží.

Program čtyřiatřicátého ročníku bude opět velmi pestrý. „Návštěvníci se mohou těšit na tradiční soutěžní kategorie, ale také na různé workshopy, přednášky a semináře v úzké spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci,“ uvádí ředitel festivalu Josef Podstata.

Festival přinese v každém dni jednu soutěžní kategorii. Bohatý bude i doprovodný program. V rámci festivalu se uskuteční konference s tématem média a demokracie, divadelní představení, beseda se zahraniční zpravodajkou Marií Woodhamsovou i tradiční Radio Wave Live Session.

Prix Bohemia Radio je festival rozhlasové tvorby, pořádaný veřejnoprávní institucí Český rozhlas. Tradiční soutěžní přehlídka se v Olomouci koná již potřetí v řadě, příští rok připadne na 19. až 23. březen. Soutěžní kategorie festivalu jsou dokument, drama a od minulého ročníku také reportáž. Kromě odborných cen vyhlašuje festival od loňského ročníku i ceny studentských porot.

Přidat komentář