Co přínáší 46. vydání týdeníku Rozhlas?

Podruhé přinášíme přehled o týdeníku, který vydává Český rozhlas jako svou čtenou platformu.

Hlavní stranu magazínu zdobí brněnská herečka Helena Dvořáková, držitelka ceny Thálie za mimořádný jevištní činoherní výkon. Proč se právě ona dostala na titulní stranu rozhlasového týdeníku? Mimo své činoherní a filmové počiny je také dabérkou a herečkou v rozhlasových hrách.  V současné chvíli je adeptkou na cenu Neviditelný herec. V rozhovoru odpovídá na spoustu otázek týkajících se rodinného i profesního života.

Tématem týdne je uvedení rozhlasové hry Spalovač mrtvol chystané na 17. listopadu. Tvůrci celé dramatizace rozhlasové hry si téměř zahrávají s ohněm, protože nebýt srovnáváni s filmovým počinem v hlavní roli s Rudolfem Hrušínským, snad ani nelze. Herec David Novotný tuto výzvu přijal a posluchači Dvojky si tak na Den studentstva Spalovače mrtvol budou moci poslechnout.

Další strany uvádí do povědomí novou knihu Stříbrný vítr rozhlasové moderátorky Jitky Novotné. Ta shromáždila do jmenované knihy patnáct mužů, kteří přijali pozvání do stejnojmenného pořadu na vlnách Dvojky. Křest knihy se bude konat 15. listopadu v budově Českého rozhlasu na pražských Vinohradech.

Zadní strana zve čtenáře k návštěvě a poslechu webového magazínu naposlech.cz, který posluchačům zprostředkovává recenze audioknih, upoutávky na nová díla, rozhovory s tvůrci a herci. Autor spřízněného webového magazínu láká na hudební i literární díla.

 

Přidat komentář