Těžkej Pokondr oznámil odchod z rádia Frekvence 1

Včera v živém vysílání oznámila dvojice Miloše Pokorného a Milana Ondráčka odchod z pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1. Podle jejich slov to mezi nimi a vedením „skřípalo“ delší dobu. Věci do pohybu uvedl zákaz pozvání hosta, novináře Jaroslava Kmenty.

Miloš Pokorný v rozhovoru pro DVTV řekl, že neschopnost domluvy z hlediska pozvaných hostů je dlouhodobá, a tato situace jenom dopomohla k vyústění konfliktu. Jeho kolega Milan Ondráček dodal, že jim vedení zakázalo rozhovory například s Robbiem Williamsem, Davidem Grohlem nebo Depeche Mode, Jaroslav Kmenta byl jedním z dalších. „To, co jsme řekli ráno v rádiu, tak to je. Byli jsme domluvení s Kmentou, že ve čtvrtek za námi přijde, přišel zákaz, protože mu vychází knížka a nějaké politické žvatlaniny,“ sdělil pro Echo24.cz Milan Ondráček. Dále uvedl, že rozhovor stejně proběhne, a že jej Těžkej Pokondr zveřejní na svých webových stránkách.

Stanice navrhla termín, pro který je možné tento rozhovor uskutečnit, s tím ale dvojice nesouhlasila. Kmenta na facebooku uvedl, že termín si vedení stanovilo za měsíc, tedy po parlamentních volbách. „My jsme řekli, že nás to nezajímá, že naopak chceme, aby tady byl Jarda ještě před volbami a aby lidi věděli, koho eventuálně volit, nebo nevolit,“ doplnil Ondráček také pro Echo24.cz.

Vedení k celému případu uvedlo, že se jedná o umělou kauzu a komerční zájmy dua Pokorného a Ondráčka. „Zdůrazňujeme, že Roman Ondráček a Miloš Pokorný jsou na Frekvenci 1 v roli moderátorů a dramaturgie pořadu včetně výběru hostů spadá do kompetence vždy šéfredaktorovi stanice a on-air manažerovi. Ti řeší pozvánky pro hosty do vysílání často i s několikaměsíčním předstihem. Moderátoři mohou přicházet s podněty na témata a hosty, pozvánky hostům ale vždy odchází až po vzájemném souhlasu všech stran,“ uvedla mluvčí Zuzana Nevoralová. Dvojice se ohradila tím, že v praxi tato slova nefungují, a že značka Frekvence 1 je oddělená od značky Těžkej Pokondr, a tím pádem je, volnými slovy, odpovědný každý sám za sebe. Argumentují taky tím, že smlouva není zaměstnanecká, ale živnostenská, a tím pádem se jedná o jiný formát spolupráce.

Jaroslav Kmenta je český novinář působící v časopise Reportér. Je také spisovatelem a nově vydal knihu s názvem „Boss Babiš.“ Právě o ní měla proběhnout ve čtvrtečním pořadu diskuze. Vedení ale nechtělo rozebírat citlivá politická témata před volbami, a proto Pokondrům Jaroslava Kmentu zakázalo. Ohradila se nejenom známá dvojice, ale i samotný Jaroslav Kmenta. „Bossové Frekvence 1 jim to ale zakázali. Prý propagace, a taky politika… takový to blablabla. „Pozvěte si Kmentu za měsíc,“ radili jim prý šéfové. Tak se milí Pokondři s Frekvencí 1 rozloučili. Po svém,“ uvedl Kmenta na sociálních sítích. Výrokem „po svém“ myslel to, že Ondráček a Pokorný pustili do éteru píseň „Kretén,“ která vyšla na jejich novém albu. Poslali ji na adresu programového ředitele Miroslava Škody.

Dvojice pro DVTV uvedla, že smlouva s Frekvencí 1 trvá nadále, ale čekají, že po tomto výroku bude následovat jakási kázeň ze strany programového ředitele pana Škody. Také tisková mluvčí vyjádřila, že smlouva je nadále platná, a že tato záležitost je vlastně jenom „údajný konec.“ Dvojice včera navrhla vedení ukončení spolupráce. Jelikož je pořad Těžkej Pokondr předtočený, dnešní ranní vysílání proběhlo standardně.

Přidat komentář