Novinář v popkultuře: Marley & já

Mladý novinářský pár John a Jenny, které ztvárňují charismatický Owen Wilson a vždy skvělá Jennifer Aniston, se právě vzali a rozhodli se přestěhovat z chladného Michiganu na slunnou Floridu, kde začnou nový život. Aby těch změn nebylo málo, pořídí si štěně labradora jménem Marley, které bude mít zásadní vliv na Johnovu novinářskou tvorbu a kariéru.

John Grogan je typický novinářský snílek, reportér, toužící po vlastních velkých reportážích na titulních stranách známých novin. Bohužel, prozatím se k ničemu většímu nedostal. Od šéfredaktora metropolitních floridských novin dostává například za úkol reportáž o úniku methanu s rozsahem pouhé dva odstavce, což není podle jeho představ. Na začátku příběhu je John vykreslený jako podceňovaný novinář. Naopak jeho žena Jenny je velmi pečlivá a precizní novinářka, která má všechno naplánované do posledního puntíku. Jenny je v oboru úspěšnější než její manžel, a tak dostává v dalších floridských novinách mnohem zajímavější reportáže a více prostoru pro její články.

Na Floridě se John potkává se svým dlouholetým kamarádem, bývalým spolužákem a rovněž novinářem Sebastianem, který žije přesně takový život, jaký by sám chtěl. Sebastian velmi často odjíždí pracovně do zahraničí, právě kvůli velkým reportážím, které jsou publikované na titulních stranách.

Z Marleyeho se vyklube hyperaktivní a velký pes, který navíc vůbec neposlouchá, velmi rád kouše podlahu, ničí zdi, utíká, honí pravidelně pošťáka, žere polštáře, pije vodu ze záchodu a podobné věci, a tak John místo reportáží začne psát sloupky o úsměvných potížích s Marleyem. Jeho krátké, výstižné, vtipné a barvité sloupky začnou být velice populární, noviny se díky nim více prodávají a John začíná být konečně slavný.

Dokáže John zvládnout náročnou práci, výchovu 3 dětí a do toho všeho se nezbláznit z Marleyeho?

Přidat komentář