Do hry vstoupil nový dvouměsíčník E15 Premium

Vydavatelství CN Invest vypustilo v únoru na trh první letošní novinku. Dvouměsíčník E15 Premium sleduje vliv nových sociálních sítí na banky a finance. Únorové první číslo vyšlo pod názvem Fintech Revoluce a zabývá se hlavně tematikou bitcoinů, crownfoundingu, finančními inovacemi nebo možností, že budoucí svět bude bez plateb v hotovosti. Druhý díl, který vyjde v dubnu, představí čtenářům tematiku realit.

Už po prvním otevření časopisu je třeba dát redakčnímu týmu deset bodů z deseti za grafiku, ta je velmi vkusná, originální, moderní a věcná. Časté využívání přehledných grafů a souhrnů informací uvede bleskurychle do obrazu i naprostého laika, který o finanční revoluci nemá žádné větší povědomí. Časopis dělá přístupný opravdu každému i slovníček na poslední straně, který objasňuje význam několika pojmů jako například „Regtech, Insurtech, Chatboti.“ Dále je potřeba vyzdvihnout pouze nepatrné množství reklam. Na více než sedmdesáti stránkách se reklamy daří spočítat jen na prstech obou rukou.

Přečtení čtyřiasedmdesáti stran jistě dá zabrat i zkušenému finančníkovi, využití redakčního prostoru je totiž opravdu stoprocentní, ale vezmeme-li v potaz, že další číslo přijde až za dva měsíce, času na přelouskání je jistě dost. Největším mínusem je asi absence podrobnějšího obsahu. Pokud se totiž někomu zalíbí článek, který bude další den chtít někomu ukázat, dá zabrat, než ho znovu najde. Navíc magazín vyjde čtenáře bezmála na sto korun, což nejspíš hodně protřídí potencionální čtenáře.

Přidat komentář