Druhá První republika. Valentovi se posunuli o deset let, dialogů ubude

Od loňského listopadu se Česká televize vrhla do natáčení pokračování divácky úspěšného seriálu První republika. Druhá řada nabídne nových 13 dílů, jejichž režírování se opět zhostil Biser A. Arichtev.

Diváky bavila první řada od ledna roku 2014. Každý z jejich 22 dílů si v průměru nenechalo ujít více než 1,3 milionu diváků, což z něj dělá jeden z nejúspěšnějších seriálů ČT. Práva seriálu zakoupily zahraniční televize například z USA, Číny a Íránu. Původně se pokračování seriálu mělo točit už v roce 2014, ale objevily se finanční problémy. Herci tak měli neplánovanou dvouletou přestávku, která pro některé znamenala velkou komplikaci. Nakonec vše dopadlo dobře, a tak opět museli vklouznout do svých rolí.

Dobový seriál zachycuje pozadí osudů rodiny Valentových a vývoj československé společnosti v meziválečném období. Mezi hlavními aktéry druhé řady se objeví Markéta Plánková, Ján Koleník, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Jiří Vyorálek a další.

Druhá řada se začne odehrávat v roce 1928. Jaroslav Valenta se vrací z vězení a chce si získat zpět svůj respekt ve společnosti a úspěch v obchodu. Rodina o něj ale nebude jevit větší zájem, hlavně jeho bratr Vladimír ho v rodinné firmě uvidí nerad. Seriál tak nabídne další milostné zápletky, stíny z minulosti i detektivku.

V ději se posouváme téměř o deset let v čase. Rodina řeší jiné existenční problémy, děti odrostly, opět máme komplikovanou romanci i detektivku,“ prozradil režisér Arichtev. Divák se u druhé série může těšit na filmovější vyprávění, více akce a méně dialogů. Poslední klapka natáčení by měla zaznít v létě a divák se na první díl nové série podívá někdy na podzim.

Přidat komentář