Aplikace Českého rozhlasu iRadio funguje bez problémů. V Česku je to rarita

iradioKdyž letos v květnu Český rozhlas vydal mobilní aplikaci iRadio, skákal jsem skoro dva metry do vzduchu radostí. Aplikace totiž měla umožnit sledovat všechny jeho celoplošné, ale také regionální a speciální stanice. Náročnější uživatelé se dočkali poslechu živého vysílání, sledování videostreamů z vysílacích studií i čtení zpráv, třikrát hurá! A ti největší fajnšmekři jako já si poprvé mohli stáhnout i odvysílané pořady.

Hned po uveřejnění aplikace jsem musel Českému rozhlasu přičíst plusové body. Dlouho jsem neviděl tak přehledný, pěkný a přitom velmi jednoduchý vzhled, ve kterém byla jedna radost se pohybovat a díky intuitivnímu menu jsem se skoro pokaždé dostal tam, kde jsem chtěl. Ušetřil jsem si tak čas hledáním a ztracením se, což se občas v aplikacích podobného typu stává. Jedinou kaňkou byl na začátku stream živého vysílání, který mi nefungoval tak, jak tvůrci aplikace slibovali, občas se sekal a musel jsem aplikaci restartovat, aby naběhl.

Vydržel jsem a dočkal jsem se. Při plánovaném upgradu live stream opravili a už jsem si tak mohl vychutnávat vysílání ČRo kdekoliv po republice čistě a bez problémů, skoro lépe než z rádia. Aspoň takový jsem z toho měl pocit. Musel jsem vyzkoušet i přehrávání starších věcí z archivu, které fungovalo bezvadně, skoro jako bych přehrával hudbu z telefonu, bez větších zádrhelů. Zprávy jsem přes aplikaci nečetl, protože to dělám běžně i bez ní a stahovat pořady jsem také nezkoušel, protože na to v mém mobilu není místo.

Aplikace iRadio u mě tak díky funkčnosti a přehlednosti prakticky okamžitě zvítězila nad přehrávací aplikací play.cz, která sdružuje spoustu jiných stanic, ale nabízí jen live stream.

iRadio bude mít vždycky místo v mém telefonu, pokud to jen trochu půjde. A není to jen proto, že je to jedna z mála aplikací na území České republiky, která funguje bez větších, ale i těch menších problémů. Uvidíme, co bude dál.

 

Přidat komentář