iRadio: Český rozhlas spouští mobilní aplikaci pro živý poslech i stahování odvysílaných pořadů

iradioČeský rozhlas spouští novou mobilní aplikaci iRadio, která umožňuje sledovat všechny jeho celoplošné, ale také regionální a speciální stanice. Uživatelé tak mohou poslouchat živé vysílání, sledovat videostreamy z vysílacích studií, číst novinky a dokonce si stahovat i už odvysílané pořady.

 „Nové mobilní iRadio jsme vybavili tolika funkcionalitami, že ho posouváme až na hranici webu. Vše ale poskytujeme v nejjednodušší podobě, aby se uživatelé v množství stanic Českého rozhlasu a v širokém spektru jejich doprovodných služeb zorientovali i na malém mobilním zařízení. Naši moderátoři jsou tak k vidění přímo při vysílání, do svého smartphonu si uživatelé mohou nahrát pořady na cestu metrem i letadlem nebo mohou na mobilu namluvit a poslat audiopříspěvek redakci,“ říká ředitel Nových médií Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Předtím, než odstartovala třetí generace mobilní aplikace iRadio Českého rozhlasu, na trh uvedlo svou mobilní aplikaci Radio Wave. Na té si rozhlas otestoval zátěž všech doprovodných služeb, které pomáhají s multimedializací rozhlasového programu na webu a v digitálním vysílání DAB+. Nová aplikace toto poskytuje již pro všech více než 20 stanic, ale také speciální projekty rozhlasu.

Aplikace iRadio běží na operečních systémech iOS a Android. Český rozhlas na jejím vývoji spolupracoval se společností Flow Media. Díky aplikaci také v současnosti poskytuje nejširší spektrum služeb ze všech mobilních aplikací rádií.

Mezi základní funkce patří volba oblíbené stanice, přehrávání ve dvou kvalitách (vysoká a datově úsporná), HD videostream ze studia, název poslouchaného pořadu, jméno interpreta a název poslouchané skladby. Perličky navíc jsou fotografie moderátorů jednotlivých pořadů, novinky, recenze a další články.

Přidat komentář