Novinář v popkultuře: Báječný svět shopaholiků

shopaholiciRedaktorka časopisu o zahradničení Rebecca Bloomwoodová je svým způsobem tragéd, ale vlastně taky snílek, který netouží po nemožném. A hodně ráda nakupuje. Ovšem v momentě, kdy zjistí, že dluží nemalé peníze a časopis vyhlásí bankrot, rozhodne se jednat.

Rebecca Bloomwoodová je mladá, krásná a talentovaná redaktorka časopisu o zahradničení. Má ale také jeden nákladný koníček, kterým je nakupování. Nakupuje oblečení často a ve velkém a svou vášeň sama přirovnává ke vztahu s mužem. Její rodiče jsou na ni patřičně hrdí, přece jen jejich dcera žije ve velkoměstě, ale také jsou to spořiví dobráci, kteří nemají tušení o dceřině zálibě.

Kvůli vysokému zájmu o pozici v módním časopise se ani nedostane na pohovor, ale shodou okolností ve vedlejší kanceláři hledají redaktora finančního časopisu. Rebecca práci dostane (kvůli menšímu omylu a většímu množství alkoholu) a nejen její spolubydlící se diví, jak může lidem s penězi radit dívka na mizině.

Jak už to tak ve filmech často bývá, články hlavní hrdinky se stanou trhákem časopisu. Pod pseudonymem využívá svých zkušeností s nakupováním a přirovnává řešení úspor ke svému koníčku. Pro mnoho čtenářů se tím stává ekonomika dostupnou a šéf Rebeccy Luke je nadšený.

Rebecca ovšem nepřizná v redakci, že má trable s exekucí a pomalu se motá do vláken svých vlastních lží. Síť spadne ve chvíli, kdy jsou Rebecca s Lukem pozváni do talk-show a při dotazech diváků se na scéně objeví exekutor. Luke je zklamaný a Rebecca ponížená v přímém přenosu.

Nakonec všechno dobře dopadne, Rebecca zůstane v redakci, ale jak vyřeší své dluhy, to už se podívejte sami.

 

 

Přidat komentář