Petr Fischer je novým šéfredaktorem stanice Vltava

Zdroj: ČT
Zdroj: ČT

Novinář, scénárista a moderátor Petr Fischer se kulturní stanice ujme od 1. prosince 2016.  Nahradí Lukáše Hurníka, který ve své pozici skončil k poslednímu červnu. V minulosti působil mimo jiné v Lidových a Hospodářských novinách, České televizi a české redakci britské BBC.

 „ČRo Vltava je důležitou součástí programu Českého rozhlasu jako média veřejné služby. Věřím, že Petr Fischer přispěje k tomu, aby se Vltava profilovala jako moderní stanice artového typu a aby nadále přinášela posluchačům kvalitní kulturní publicistiku, literárně-dramatickou i hudební tvorbu,“ uvedl generální ředitel Rozhlasu René Zavoral.

Jmenování Petra Fischera šéfredaktorem stanice vzala na vědomí svém včerejším zasedání Rada Českého rozhlasu. Dále na schůzi Rada řešila stížnosti posluchačů, například ohledně společné bohoslužby na Radiožurnálu.

Petr Fischer (1969) vystudoval filosofii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Během své novinářské kariéry dostal Cenu Rudolfa Medka (2010) a Cenu Ferdinanda Peroutky (2012).

Přidat komentář