Česko-slovenská novinářská cena veřejnosti patří Martinu Veselovskému

DVTVMartin Veselovský z DVTV získal Česko-slovenskou novinářskou cenu veřejnosti 2015. Druhého Lukáše Landu z České televize porazil o více než dva tisíce hlasů.

Novinář Martin Veselovský, moderátor internetové televize DVTV, se o Česko-slovenskou novinářskou cenu veřejnosti ucházel s rozhovorem s Martinem Konvičkou ze spolku Blok proti islámu. Tento rozhovor DVTV odvysílala v srpnu minulého roku. V anketě, kde hlasovali samotní diváci a příznivci jednotlivých kandidátů, získal Martin Veselovský 5363 hlasů.

„Dámy a pánové, udělali jste mi radost. To, jakým fenomenálním způsobem jste dotlačili rozhovor DVTV do finále a do vítězství veřejného hlasování v novinářské ceně 2015, se prostě hned tak nevidí,“ říká Martin Veselovský ve svém video postu nahraném na Facebook den po ukončení hlasování. „A protože mě aktuálně nenapadá, jak jinak bych vám poděkoval, tak vám poděkuju mockrát. Děkuju, děkuju, děkuju, děkuju moc, děkuju, ještě jednou děkuju, díky, děkuju za vaše hlasy, děkuju celému týmu DVTV. A to je všechno. Tak děkuju pěkně,“ zakončil svoji děkovačku Veselovský.

O Novinářskou cenu veřejnosti kromě zástupce DVTV bojoval například Lukáš Landa z České televize s reportáží Účastníci zájezdu nebo Sabina Slonková z Neovlivní.cz, která mapovala Vzestup a pád Radmily Kleslové, první ženy ANO. Druhého Lukáše Landu Martin Veselovský předčil o 2300 hlasů, Slonková pak získala pouze 828 hlasů.

Novinářské ceny, o nichž rozhodne porota, se vyhlašují 3. května. DVTV je zde nominovaná ve dvou kategoriích – nejlepší rozhovor a cenu za inovativní online žurnalistiku. V té první se o vítězství uchází se stejným rozhovorem jako o cenu veřejnosti, ve druhé pak s projektem Albertov LIVE.

Přidat komentář