Část titulů Mladé fronty včetně E15 má nového vlastníka

e15Část vydavatelství Mladá fronta má nového vlastníka. Tím se v pondělí 18. dubna, po zapsání do obchodního rejstříku, stala společnost Serafico Investment s jediným společníkem Petrem Hrdličkou. Nejedná se ale o konečného vlastníka. Podíl zahrnující ekonomický deník E15 a některé časopisy má dále putovat pod Czech Media Invest (CMI). CMI, kontrolovanému Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem, chybí k získání převodu souhlas Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Čas na rozhodnutí má do konce května. Podle vyjádření mluvčího ÚOHS Martina Švandy, které včera poskytl ČTK, se tato záležitost stále projednává v prvostupňovém řízení.

Část portfolia, kterou nyní vlastní firma Serafico Investment, zahrnuje tituly tituly  E15, Bydlení Stavby Reality, Dieta, F.O.O.D, ForMenLidé a Země, Maminka, Mateřídouška, Moje Psychologie, Moje Zdraví, Právo a Byznys, ZEN, Betynka a některé weby.

Podle Mediaguru v Mladé frontě, pod vlastnictvím Františka Savova, zůstane týdeník Euro, měsíčník Profit, knižní nakladatelství a některé odborné tituly.

„Dlouhodobě je na českém mediálním trhu znatelné, že je nutné se profilovat. Vydavatelství Mladá fronta se tak do budoucna bude orientovat na aktivity související především s ekonomickým týdeníkem Euro a novým portálem Euro.cz. Uvedené ekonomické tituly budou doplňovat a rozvíjet další nové produkty, projekty a odborně a společensky zaměřené akce vznikající pod značkou Euro, kde máme jedinečné know-how,“ uvedl pro ČTK generální ředitel Mladé fronty David Hurta.

CMI prostřednictvím mediálního domu Czech News Centre, které KřetínskýTkáčem koupili koncem roku 2013 od německo–švýcarské společnosti Ringier Axel Springer AG, vydává deníky Blesk, Aha! a Sport. Dále vydává týdeník Reflex a tituly Svět motorů a Auto TIP.

Přidat komentář