Blesk.cz spouští regionální rubriky. Začíná Prahou

Blesk PrahaInternetový portál Blesk.cz vydavatelství Czech News Center prochází od začátku dubna velkými změnami. K původním tématickým rubrikám přibyla také první regionální, která nese jednoduchý název „Praha“. Redakce této nové sekce se zaměřuje na aktuální zpravodajské dění hlavního města.

Blesk Praha slibuje čtenářům celkem pět okruhů – Zprávy, Krimi, Servis, Pražané a Volný čas. Rubrika Zprávy se soustřeďuje hlavně na činnost tamních institucí, magistrátu a mimo jiné i jednotlivých částí města. Krimi pak pokrývá tzv. černou kroniku, zatímco Servis přináší čerstvé informace o nejrůznějších objížďkách, odstávkách a dalších praktických údajích. Sekce Volný čas se věnuje hlavně kulturním akcím, zajímavostem a tipům na výlety. Úplnou novinkou pak je část Pražané, jejímž obsahem je sledování osudů a životních příběhů obyvatel města.

Pro snadnější přístup k informacím z blízkého okolí Blesk.cz nabízí i abecední seznam nebo interaktivní mapu, kde mohou čtenáři rychleji vyhledat určitou část Prahy. „Cílem je vybudovat z regionálního zpravodajství další hlavní pilíř našeho webu,“ uvádí šéfredaktor Radek Lain. „Věřím, že dokážeme čtenářům nabídnout zajímavější témata než konkurence. Nejdřív z Prahy, poté i z dalších měst,“ dodává.

Prvními články uveřejněnými v pražské rubrice byly rozhovory a zajímavosti z oblasti meteorologie. Dále následovaly chaty s městským kronikářem, vedoucím pražských hasičů a dalšími osobnostmi, které jsou s Prahou spojeny.

Přidat komentář