Studio Rádia Wave nahodilo nový oblek

wave studio„Nahoď oblek!“ Tak přesně touhle hláškou ze známého amerického seriálu Jak jsem poznal vaši matku se u příležitosti svých desátých narozenin drželo studio Radia Wave. To se bude 11. dubna poprvé hlásit z nového studia v přízemí budovy Českého rozhlasu (ČRo) na pražské Vinohradské třídě. Studio tak nabídne větší kontakt s bezprostředním okolím i na dálku. Samozřejmostí už je v dnešní době i zapojení několika webkamer s vysokým rozlišením kvůli možnosti sledování živého přenosu ze studia.

Slavnostního otevření studia ujmou vedle generálního ředitele ČRo Reného Zavorala i jeden z autorů návrhu Jan Šesták a violoncellistka Terezie Kovalová. Hosty prvního vysílání z nového studia budou také rapper Hugo Toxxx nebo kapela DVA, která si v něm jako první vyzkouší hraní naživo. V pořadu Bourání pak Adam Gebrian vyzpovídá druhého z autorů studia, Marka Deyla.

Český rozhlas Radio Wave (do 1. 10. 2008 Český rozhlas 4 – Radio Wave) je digitální, veřejnoprávní stanice ČRo pro „mladě smýšlející posluchače“.. Objevuje novou hudbu a zajímá se o aktuální kulturní i společenské dění.  Šéfredaktorkou je v současnosti Iva Jonášová, která 1. prosince 2015 vystřídala Tomáše Turka.

 

Přidat komentář