Česká televize sází na rozhlasového matadora. Jan Pokorný bude moderovat Souvislosti

jan pokorny
Zdroj: Český rozhlas

Jedna z předních osobností Českého rozhlasu, moderátor a šéf zpravodajství Radiožurnálu Jan Pokorný rozšíří své působení i do dalšího veřejnoprávního média. Bude uvádět diskuzní pořad Souvislosti na České televizi.

Důležitá společenská témata nahlížená z různých úhlů pohledu a především kontext a souvislosti probíraných fenoménů. To má být hlavní motiv nového pořadu, který bude v premiéře uveden 6. dubna na ČT2 od 22:20. Hosty vysílání budou vždy odborníci z daného oboru, kteří by měli divákovi získat komplexní pohled na problematiku. Díky živému přenosu budou moci diváci s hosty komunikovat pomocí sociálních sítí, tedy podobně jako u sesterských pořadů Hyde Park a Hyde Park Civilizace ze zpravodajské stanice ČT24. Celá koncepce pořadu by také měla diváka přinutit o dané problematice přemýšlet a analyzovat diskuzi, kterou Jan Pokorný povede se svými hosty.

Ústředními motivy prvních dílů budou podle producenta Patricka Diviše otázky vztahu demokracie a svobody v době sílících středoevropských politických hnutí, či současná krize v Evropské Unii. Témata pořadu se však nebudou pohybovat pouze v politické rovině, redakce chce dát prostor také podstatným sociálním námětům nebo nejnovějším vědeckým objevům. Vždy se však bude jednat o aktuální témata, která se týkají celé společnosti.

Přidat komentář