Nova a Skylink mají dohodu o HD stanicích

Nova logoOd druhého února se Skylink chystá zařadit do svého rozšířeného balíčku vedle NOVA Sport 1 i NOVA Sport 2. Rozšířené nabídky budou k dispozici nejen v České republice, ale i na Slovensku. Slovenští odběratelé Skylinku budou moci od stejného data v únoru ladit i program NOVA International. Skylinku bude mít v nabídce všechny stanice ze skupiny NovaNova se Skylinkem podepsala dohodu, podle které se od pětadvacátého ledna vrátilo vysílání Novy, Novy Cinema i Fandy v HD kvalitě do základní nabídky tohoto operátora. 

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo nalézt dohodu, díky které se mohou zákazníci Skylinku opět dívat na stanice skupiny Nova v té nejvyšší kvalitě. Sportovní fanoušci se navíc mohou těšit na stanici NOVA Sport 2, která je nabitá zajímavými sportovními přenosy a zážitky,“ uvedl Christoph Mainusch, generální ředitel a jednatel skupiny Nova. Čeští odběratelé Skylinku nebudou muset manipulovat se satelitním set-top boxem, balíček HD stanic s kanály Nova se do nabídky vrátilo automaticky, a to od pětadvacátého ledna.

Pokud si ale diváci budou přát sledovat sport na NOVA Sport 2, čeká je operace s ovladačem, budou muset znovu naladit set-top box a tato stanice v HD kvalitě se pak stane součástí jejich programové nabídky. „Jsem rád, že mimo samotné obnovení vysílání programů skupiny Nova v HD kvalitě máme pro naše zákazníky další dobrou zprávu, kterou je rozšíření nabídky Skylinku o prémiový sportovní kanál Nova Sport 2 a kanál Nova International, určený pro diváky mimo území ČR,” okomentoval podepsání smlouvy Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, provozovatele satelitní televize Skylink.  Oba sportovní kanály nabízí rozmanitou škálu výběru sportovních utkání, na české i slovenské diváky čeká šampionát v rugby – Six Nations nebo také boxerské zápasy Klička. Krom toho se sportovní fanoušci dočkají šipkařské Premier League, Wimbledonu, galavečerů UFC, motoristických závodů IndyCar a vysílání olympijských her z brazilského Rio de Janeira.

„Nová stanice NOVA International umožní divákům na Slovensku sledovat to nejlepší z naší vlastní tvorby, a to ve stejném čase jako diváci na českém trhu. Jsem rád, že jsme se dohodli na šíření obou našich sportovních kanálů i NOVA International na Slovensku právě se Skylinkem jako největším místním operátorem.“  Vyjádřil se k zavedení nové stanice ze skupiny Nova na Slovensku Mainusch. Nový kanál, NOVA International, zařadil mezi své pořady seriály Ulice a Ordinace v Růžové zahradě 2. Během dne budou mít slovenští diváci možnost sledovat první série těchto seriálů.  Krom toho Nova na slovenské obrazovky přináší zpravodajské a publicistické pořady, krimiseriál Atentát, nově uvedený seriál Na vodě, který má premiéru sedmého února a Televizní noviny.

Programová nabídka NOVA International je tvořená pořady produkovanými televizí Nova. Jedná se jak o zpravodajské tak o publicistické pořady a samozřejmě také o seriály.

Přidat komentář