Novinář v popkultuře: Jak jsem poznal vaši matku

himym2Jednou z hlavních postav úspěšného amerického sitcomu Jak jsem poznal vaši matku, který se vysílal v letech 2005 až 2014, je i Robin Scherbatsky – cynická, drsná, skeptická, zbraně, cigarety a doutníky milující novinářka původem z Kanady.

Poté, co opustila svou kariéru teenagerovské popové hvězdičky, se Robin vydala cestou novinářky. Začínala jako reportérka Kanálu 22 v Red Deer v kanadské Albertě. Robin je ale velmi cílevědomá, a tak se přestěhovala do New Yorku, kde začala pracovat jako reportérka pro Metro News 1. Za její reportáž o zpívajícím psovi Picklesovi vyhrála ocenění Local Area Media Award. Její kariéra novinářky měla své pády i vrcholy, Robin díky ní procestovala svět, byla zpravodajkou například v Japonsku, ale taky byla nucená ucházet se o místo v pochybné televizní hře. Nakonec se ale stala uznávanou a slavnou moderátorkou ve World Wide News.

Nicméně ani Robin není jakožto novinářka neomylná, ve své kariéře udělala pár přešlapů a také zažila trapné chvilky. Má zlozvyk nadmíru používat výraz „doslovně“ a taky často říká „ale… ehm“. Z toho si její přátelé dokonce vytvořili alkoholovou hru. Kvůli sázkám s kamarádem Barneym Stinsonem musela v televizi v přímém přenosu říct „bradavky“ a sama si houkala na prsa.

Sitcom není prvotně zaměřený na profese hlavních hrdinů, takže Robinina práce novinářky v seriálu nedostává moc místa. Nicméně divák má možnost nakouknout, jak to vypadá v zákulisí zpráv, často však s nereálným, zato humorným dějem.

 

Seriál Jak jsem poznal vaši matku na ČSFD.

 

Přidat komentář