Dočasným ředitelem ČRo je Karel Zýka

3213430--karel-zyka--1-300x201p0V úterý volila Rada nového ředitele Českého rozhlasu (ČRo), který ve funkci nahradí odcházejícího Petera Duhana. Prozatímním ředitelem se stal Karel Zýka, dosavadní šéf Oboru techniky ČRo. Zýka rozhlas povede tři měsíce, do zvolení řádného generálního ředitele.

„Rád bych tímto poděkoval Radě ČRo za důvěru, nominaci a za zvolení do funkce prozatímního ředitele Českého rozhlasu. S přijetím nominace jsem nakonec souhlasil především proto, abych pomohl Českému rozhlasu překlenout náročné tříměsíční období na přelomu roku,“ komentoval své zvolení Karel Zýka.

Odcházející Peter Duhan ve svém tiskovém prohlášení uvedl, že ho mrzí, že mu okolnosti nedovolí dokončit mandát. Ale také dodal, jak ho těší, že ČRo opouští ve chvíli, kdy je respektovaným, moderním a sebevědomým mediálním domem se stabilizovanou ekonomikou.

Český rozhlas je v dobré kondici a splňuje všechny náročné požadavky a parametry, které jsou na něj kladeny jako na vyspělé médium veřejné služby. Funguje v něm také skvělý tým lidí, na který se mohu spolehnout. Neplánují žádné významné zásahy do jeho chodu. Mým cílem je, abych ČRo po třech měsících mohl předat ve stejně dobrém a stabilizovaném stavu nově zvolenému generálnímu řediteli,“ dodal Zýka.

Karel Zýka pracuje celý svůj profesní život v médiích. Pět let vykonával funkci technického ředitele rádia Alfa, prvního soukromého celoplošného rádia v České republice, kde zavedl řadu nových technologií. V letech 2000 až 2006 pracoval v ČRo jako ředitel Úseku komunikace, následně šest let řídil síť regionálních televizí TV Prima a od 1. září 2014 je řiditelem Oboru techniky Českého rozhlasu.

Přidat komentář