ČT24 kvůli rekonstrukci vysílacího studia provedla změny v programu

ct24Na tři měsíce se kvůli rekonstrukci jednoho ze tří klíčových vysílacích komplexů posunulo v pondělí druhého listopadu šest pořadů ČT24 do jiného vysílacího studia.

V důsledku toho se přestěhované pořady omezí a v některých případech i odmlčí.  ČT24 přejde na tzv. kontinuální vysílání i ve vysílacích časech, ve kterých vysílala pravidelné pořady.

Rekonstrukce a změny s ní spojené budou trvat do konce ledna. Vedle obměny původního interiéru, který navrhl architekt Ivo Skoumal už před deseti lety, se bude změna týkat také rozsáhlých technických vylepšení. Jednou ze stěžejních proměn bude přechod od klasického k vysílání ve vysokého rozlišení obrazu. „Máme režii, která vysílá v SD, a po novém roce budeme schopni vysílat v HD,“ uvedl v pořadu Newsroom šéfredaktor zpravodajství ČT24 Marek Straka.

Změny ve vysílání se budou týkat ranního Studia 6, večerních zpráv i pořadu Interview 24. V důsledku technické náročnosti se zcela odmlčí pořad Hyde park. „Je jasné, že takové zásadní rozhodnutí jako je tohle, tzn. modernizovat studiový komplex, odkud se vysílá ranní zpravodajství, nebo večerní pořady je rozhodnutí, které si vyžádá programové kompromisy,“ uvedl šéfredaktor zpravodajství ČT Petr Mrzena.

Přidat komentář