Novinář v popkultuře: Peter Parker

spiderZaznamenat ten správný okamžik. Vyfotit jedinečnou skutečnost, aby vystihla samotnou situaci a aby podpořila hlavní text. V tom tkví podstata fotožurnalistiky. A tak i podstata povolání Petera Parkera z jedinečné série Spider-Man.

Ať vezmete do ruky komiks, kouknete se na první filmy nebo zvolíte novější verze the-amazing-spider-man-new-posterThe Amazing Spider-Man, setkáte se pokaždé s Peterem Parkerem, který má ve své ruce fotoaparát. Jeho lidským snem je stát se dobrý fotografem. A tak se dostává do redakce místních novin, kde předkládá své fotky Spider-Mana, novinky ve městě.

Fotografie je velmi důležitá v pojetí žurnalistiky jako celku. A právě proto editor novin Daily Bugle J. Jonah Jameson chce ty nejaktuálnější a nejzajímavější fotky Spider-Mana, který je ve městě hlavním tématem. J. J. Jamson tajemného hrdinu města New York sice nenávidí, ale je si vědom skutečnosti, že je to trhák, o kterém lidé chtějí číst. A díky skvělé momentce na přední straně se zvedne obrat a to je pro něj nejdůležitější. Peter se proto dostává do pozice, kdy fotí své alterego, superhrdinu, který chrání město před zlými vlivy.

 

 

Přidat komentář