Události, komentáře mají nové studio

UKAnalytický pořad České televize dostal novou podobu. Od pondělí 5. října se vysílá z nového studia.

Zpravodajsko-analytické vysílání se divákům představilo v novém. Konkrétně ze studia 8, takzvaného virtuálního studia, odkud se vysílá hlavní zpravodajská relace ČT. „Chceme zdůraznit, že Události, komentáře jsou spolu s Událostmi hlavními zpravodajskými pořady České televize,“ uvedl Petr Mrzena, šéfredaktor zpravodajství ČT.

Nové Události, komentáře prošly zásadními změnami formy. Studio, odkud se vysílaly, nabízí větší technické možnosti, zejména v oblasti zvuku a promítání. Největší změnou je klíčovací promítání, které umožňuje snadnější práci s grafickými prvky. Osvětlení a ozvučení pořadu bylo lepší, celkový dojem působil vyladěněji.Technický krok vpřed má také usnadnit práci a komunikaci moderátorům. Barevné schéma je laděno do tmavě modré, jako zdůraznění profesionality a vysílání ve večerních hodinách.

Jak nové studio vypadá se můžete podívat sami prostřednictvím virtuální prolhlídky.

Události, komentáře je zpravodajsko-publicistický pořad ČT, který se zaměřuje na analýzu témat, která se týkají celé společnosti. Pořadem provází stálá trojice moderátorů Lukáš Dolanský, David Borek a Daniel Takáč. Na obrazovkách se vysílá každý všední den ve 22:00.

Přidat komentář