Petr Duhan složil funkci generálního ředitele Českého rozhlasu

Včerejší zasedání Rady Českého rozhlasu mělo mimo jiné řešit případné odvolání Petra Duhana z čela Českého rozhlasu (ČRo) kvůli podezření z porušení zákona, ten však sám rezignoval půl hodiny před jejím zasedáním. 

Duhan ve svém tiskovém prohlášení oznámil, že se pozice vzdává k 3. listopadu, odvolává se na zdravotní důvody. Netají také souvislost s projednávanou kauzou. „Nechtěl jsem nadále čelit tlakům, kterým jsem byl vystavený od některých členů Rady Českého rozhlasu a komise, která je jejím poradním orgánem. Nesmířil jsem se rovněž s tím, jak je v médiích poškozováno dobré jméno mé i mého syna,“ napsal.

DuhanDůvodem zasedání Rady mělo být údajné porušení zákona, kterého se měl Duhan dopustit zaměstnáním svého syna Andreje v ČRo. Tomuto nařčení se však bránil už v prohlášení, které rozeslal novinářům v úterý. „Jsem přesvědčený o tom, že jsem jako generální ředitel Českého rozhlasu žádný zákon neporušil a důvodem k mému odvolání nemůže být údajný střet zájmů, a tedy i porušení zákona o ČRo,“ uvedl v něm.

Duhanova rezignace změnila program včerejšího zasedání Rady ČRo a případné porušení zákona se bude projednávat až 21. října, stejně jako volba prozatímního ředitele. Momentálně je Duhan v pracovní neschopnosti a jeho funkci převzal statutární zástupce René Zavoral.

Ředitelem ČRo byl Duhan oficiálně zvolen v roce 2011, pozici však zastával provizorně už roku 2010, kdy rezignoval Richard Medek. Podle svých slov opouští médium ve stavu respektovaného, moderního a sebevědomého mediílního domu se stabilizovanou ekonomickou situací.

KOMENTÁŘE

Přidat komentář