Light: The Bold Type

Tři kamarádky pracují pro feministický magazín Scarlet a jsou schopny pro něj udělat mnohé, včetně opuštění své komfortní zóny. To je americký seriál The Bold Type inspirovaný bývalou šéfredaktorkou časopisu Cosmopolitan Joannou Coles.

Kat má na starost sociální sítě magazínu, Sutton je asistentkou v módním oddělení a Jane píše pro časopis. Každá z jiné oblasti, ale lásku ke svému časopisu mají společnou. Seriál zobrazuje, jak důležitá je každá složka týmu a jak tištěné číslo časopisu vzniká. Téma sociálních sítí dokazuje, že je důležité udržet kontakt se čtenáři a co všechno je možné skrz ně dokázat. Divák nahlédne do zákulisí focení a samotných příprav vydání.

Jane je začínající redaktorkou, ale chce psát o velkých věcech, které něco změní. To oceňuje šéfredaktorka Scarlet Jacqueline, ale zadává Jane články, které Jane nejsou příjemné. I tak si s tím ale poradí a hodně ji to posune vpřed. Vztah Jane a Jacqueline ukazuje, jak moc může vedení posunout schopnosti redaktora. Později se Jane opravdu dostane ke složitějším tématům a odvádí skvělou práci. Mezitím Jacquelin dělá mnohé změny ve stylu časopisu a je inspirací mnohým ženám, nejen těm v redakci.

Magazín Scarlet má nad sebou ještě radu, která musí odsouhlasit každé číslo než půjde do tisku a taky veškeré změny. Problém je, že v radě zasedají jen muži a většina z nich nejsou fanoušci feminismu. Vzniká tak hodně konfliktů a riskantních rozhodnutí ze strany Jacqueline, která chce pro magazín Scarlet to nejlepší.

Mimo dění v redakci seriál rozebírá různá důležitá témata jako feminismus, rasovou nerovnost, sexualitu a prevenci rakoviny prsu. Ačkoli to nejsou moc diskutována témata ve společnosti, jsou podány jednoduše a přirozeně.

Přidat komentář