Česká televize spustila pořad Epicentrum a obnovila UčíTelku

Česká televize (ČT) spustila pořad Epicentrum, ve kterém se věnuje aktuálním vládním opatřením a častým otázkám občanů. Zároveň od středy znovu vysílá pořad UčíTelka, který se zaměřuje na učivo 1. a 2. tříd základní školy. Reaguje tak na aktuální situaci celkového uzavření škol.

Epicentrum přináší shrnutí aktuálních vládních opatření proti covidu-19 v pěti minutách. Na ČT1 se vysílá večer po sportovním programu Branky, body, vteřiny. ČT3 Epicentrum odvysílá po odpoledních zprávách a v průběhu dne se objeví i na ČT24. „Krátké vysvětlující pořady vyráběné na denní bázi mají za cíl přehledně a stručně informovat diváky o aktuálně platných vládních opatřeních a nařízeních. Odpoví také na otázky, které si v současné době lidé kladou,“ uvádí ČT na svém webu. První relaci na ČT1 moderoval Daniel Stach, moderátoři se ale každý den střídají.

Obnovením vysílání relace UčíTelka na ČT:D reaguje ČT na znovu uzavření škol, stejně jako v březnu minulého roku. Vysílání je momentálně v plánu do velikonočních prázdnin. Výuka matematiky a českého jazyka začíná každý den  v 10 hodin. Celková délka pořadu je 40 minut. Za první vlnu vysílání ČT natočila přes 330 vyučovacích hodin.

Přidat komentář