Vánoční akce Česko zpívá koledy s Deníkem se letos uskutečnila už po desáté

Kulaté výročí této již tradiční akce se ve středu 9. prosince odehrálo v poněkud pozměněném formátu. Místo zaplněných náměstí s rozsvícenými vánočními stromky se lidé sešli na společném streamu z pohodlí vlastních domovů. To, co ale zůstalo při starém, byl repertoár klasický vánočních koled, které si účastníci zazpívali za doprovodu skupiny Čechomor.

Ten, kdo se chtěl akce zúčastnit i letos, se nejprve musel zaregistrovat na stránkách Deníku. Prostřednictvím e-mailové adresy pak zájemcům přišel odkaz na přímý přenos, který přes počáteční technické obtíže odstartoval 9. prosince okolo šesté hodiny večer.

Skupina Čechomor, v sestavě Františka Černého a Karla Holase, vánoční zpívání zahájila koledou Nesem vám noviny a pokračovala dalšími klasickými koledami Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné, neviňátko a Pásli ovce Valaši. Na pomyslný závěr zazněly tóny písně Vánoce, Vánoce přicházejí.

Diváci v komentářích ale volali po přídavku a dostalo se jim ho v podobě písní Byla cesta, byla ušlapaná nebo Tři lodě. Čechomor se s lidmi tentokrát už opravdu rozloučil oblíbenou vánoční písní Tisíc andělů.

„Nic krásnějšího jsem dlouho neslyšela! Díky za navození adventní nálady,“ psali lidé v chatu u přenosu.

Přímý přenos trval zhruba půl hodiny a v některých chvílích číslo u streamu ukazovalo přes 1100 diváků. Za obrazovkami však mohla sedět celá rodina nebo i žáci se svými pedagogy, jak dokládají fotografie a videa zaslané do redakce Deníku. Je tedy jasné, že zpívajících účastníků bylo mnohem více.

V minulých letech se akce Česko zpívá koledy odehrávala ve městech po celé České republice, kdy se na jednom místě shromáždilo až tisíc lidí, aby si společně zazpívali. Letos poprvé se akce kvůli současné situaci musela přesunout do online prostoru, ale i tak zanesla vánoční atmosféru do mnoha domovů.

A kdo přímý přenos nestihl, může si ho kdykoliv pustit na YouTube nebo na stránkách akce ze záznamu.

Přidat komentář