25. listopad 1960 – den narození Johna F. Kennedyho, Jr.

Nikdy nevstoupil do politiky, i když jako syn oblíbeného prezidenta USA by měl dveře doširoka otevřené. Rozhodl se najít si vlastní cestu životem a jako vystudovaný právník John F. Kennedy mladší nakonec přesedlal na novinařinu. Roku 1995 začal vydávat politický a svým způsobem provokativní měsíčník George. Dnes by JFK mladší oslavil své šedesáté narozeniny.

Kennedy, Jr. se narodil jako druhé dítě prezidenta Johna F. Kennedyho a jeho manželky Jacqueline. Promoval na Brownově univerzitě a o pár let později také na New York University School of Law. Po studiích roku 1990 si vyzkoušel práci státního zástupce, ale po čtyřech letech právnickou profesi opustil. Své štěstí Kennedy mladší zkoušel najít i v herectví. Úspěch se ale dostavil až s vydáváním magazínu George. Měsíčník s podtitulem „Not Just Politics As Usual“ se snažil spojit politiku s pop kulturou. Často tak časopis přinášel kontroverzní témata, která podával netradičním, dosud nevídaným způsobem.

První vydání

Kennedy věděl, že bude těžké s časopisem prorazit, aniž by si veřejnost všechen úspěch spojovala pouze s jeho jménem. Nechtěl, aby se z George stal „Kennedyho magazín“. Proto bylo pro Kennedyho i pro celou tehdejší redakci důležité, aby hned na první dobrou přišli s něčím originálním.

To se v mnoha aspektech podařilo díky supermodelce Cindy Crawford, která pro první číslo magazínu zapózovala v převleku za prvního prezidenta USA, George Washingtona.

Happy Birthday, Mr. President

Další pozdvižení způsobila titulní strana ze září roku 1996. Tehdy na titulní straně stanula Drew Barrymore v platinové paruce a upnutých šatech tělové barvy. Jednalo se o referenci na Marylin Monroe a její „Happy Birthday, Mr. President“, které zazpívala prezidentu Kennedymu na reprezentativním večírku Demokratické strany v roce 1962 k jeho 45. narozeninám. Už tehdy se spekulovalo, že prezident měl s Marylin poměr.

Kennedy, Jr. přesto titulní stranu s provokativním podtextem publikoval a to k příležitosti padesátých narozenin tehdejšího prezidenta Billa Clintona.

Prokletí rodu Kennedyů

Kennedy neměl příležitost stát v čele George moc dlouho. Méně než čtyři roky od vydání prvního čísla se zřítil do Atlantického oceánu v letadle, které sám pilotoval. Spolu s ním zahynula i jeho manželka Carolyn a její sestra Lauren Bessette. Jejich předčasná smrt se tak stala další tragickou událostí, která postihla rodinu Kennedyů.

Po Kennedyho smrti vydávání měsíčníku George pokračovalo dál. Časopis už ale neměl takový ohlas a o pouhých 18 měsíců později, v roce 2001, vyšlo poslední číslo.

Přidat komentář