Nová reality show Svatba na první pohled. Dokáže věda najít lásku?

Televize Nova uvedla na své obrazovky seznamovací reality show, která u nás nemá obdob. Odborníci složí ideální pár za pomocí netradičních metod, jako je DNA test nebo zkouška toho, zda si sobě navzájem voní. Aktéři se ale poprvé setkají až před oltářem, kde si řeknou své ano. 

Novinka jistě sklidí úspěch u divácké skupiny, pro kterou již Nova tradičně vyhrazuje středeční večery. Stejně tak jako dříve uváděná Výměna manželek nová show nabídne pohled na často pohnuté lidské osudy, a nakrmí tak hladové krky těch, kteří touží po senzaci a úniku ze svého monotónního života. O tom, že Nova vsadila na správnou kartu svědčí i čísla sledovanosti, kterých nová show dosáhla. První den vysílání přilákala téměř milion a sto tisíc zvědavých diváků. Důležitější ale je, že si dobře vedla i v následujícím týdnu. Udržela si milionovou hranici, a to ji dostalo na druhý nejsledovanější pořad začínající po 20. hodině.

O tom, že se tento způsob seznamování nestane průlomovým není pochyb. Komerční televize se snaží přilákat divákovu pozornost, a tomu je také pořad přizpůsoben.


Zůstává však otázkou, jestli může takto uměle vytvořený vztah fungovat a vydržet. U diváků show zatím boduje, ale co u jejích účastníků? V Americe, odkud tento nápad pochází, se většina vztahů dřív nebo později rozpadla. U nás je ale pořad teprve v začátcích, takže se můžeme jen dohadovat, jak vše dopadne. 

Autoři: Veronika Weinlichová,  Daniel Hudek

Přidat komentář