Novinář v popkultuře: Animovaná postavička Waldo kandiduje do parlamentu

Black mirror v minulém roce vydal pátou sérii. Seriál měl před Netfixem v režii britský televizní kanál Chanel 4. Epizoda „The Waldo moment,“ pojednává o společnosti v blízké budoucnosti, která je více ovlivnitelná. Přispívají k tomu stále více se rozvíjející technologie a Medvídek Waldo má v této době obrovský komerční vliv.

Black mirror je seriál vykreslující, jak by vypadala budoucnost, kde to s moderními technologiemi zašlo až příliš daleko. Každý díl seriálu má jiný děj, jedná se o soubor povídek. Na přípravě se podílelo více tvůrců, konkrétně Medvídka Walda režíroval Bryn Higgins.

Waldo působí jako animovaná postavička pro děti a tím se nechá nachytat i první politik v jeho debatě, Liam Monroe. Ve skutečnosti je Waldo sprostý a uštěpačný rýpal, který zesměšňuje své hosty dětinským způsobem, ne jednou dokonce vytasí své modré přirození.

Jaime Salter je součást redakce, která ztvárňuje postavu Walda a snaží se o co největší sledovanost. Ačkoliv Jamie nikdy nechtěl zasahovat svým vystupováním do politiky, jeho šéfeditorka mu nedala na výběr.

Popularita ležérního medvídka, která zdůrazňovala neoblíbenost politiky ve společnosti, šla na sociálních sítích na odbyt. Waldo se zanedlouho stal součástí politické kampaně, je možné že by mohl vyhrát i volby do parlamentu?

Můžeme jen filosofovat o tom, kam nás vymoženosti naší doby mohou skutečně dostat. Seriál Black mirror naznačuje, že k těmto skutečnostem není vůbec daleko. Spoustu vynálezů, o kterých referuje děj jednotlivých dílů, je již dávno na světě. Zatím se nedostaly na trh, nebo jsou příliš drahé. Což ovšem platí i zařízení, které používal Jamie Salter…

Přidat komentář