„Celý start byl dost prkenný, otázky v rozhovorech prvoplánové,“ říká o CNN Prima News Vojtěch Boháč

Od neděle vysílá v Česku nová televizní stanice CNN Prima News. K platformě, slibující kvalitní, čtyřiadvacetihodinový zpravodajský servis, se nám ještě před jejím startem vyjádřil Petr Orság. Nyní jsme se na zhodnocení zeptali šéfredaktora Voxpotu Vojtěcha Boháče.

Jak hodnotíte kvalitu zpravodajství na CNN Prima News vzhledem ke zpracování i obsahu?

Zpracování působí poměrně profesionálně, minimálně co se týče vysílání. Jde vidět, že v tom je hodně peněz a zkušenost ze zahraničí. Když odhlédneme od otázek, proč byla na webu Prima CNN před pár dny uvedena jako mapa Evropy mapa z doby Svaté říše římské, dostaneme se k obsahu. Ten zatím ničím nepřekvapil, což se dalo trochu očekávat už z rozhovoru s Timem Listerem, který dával dost velký důraz na to, že stanice bude bavit a menší už na to, že to bude opravdu jednička, co se týče nových pohledů, investigativy a zpravodajství. Celý start byl dost prkenný, otázky v rozhovorech prvoplánové a hlavně bylo vidět zásadní nevyužití možností respondentů. Třeba v rozhovoru s Tvrdíkem ta nepřipravenost na hosta až bila do očí a Tvrdík z debaty vycházel ani ne jako vítěz, ale jako jediný člověk, který není úplně šílený a mluví k věci. Což není nejlepší vizitka.

Jakou pozici myslíte, že budou mít na mediálním trhu?

Podle mě je ještě brzo soudit. Je jedna možnost, že půjdou lenivou cestou směrem k Primě, a to, že by chtěli lidi spíše bavit a neunavovat je tím, že by museli hodně přemýšlet. Druhá možnost je, že půjdou spíše směrem k CNN a budou se brát vážně, půjdou do investigativních věcí. O to jim asi jde. Otázka je, jak moc bude ta chuť ze strany právě třeba Listera nebo samotné CNN nenechat je zlenivět a cpát je do kvalitní novinařiny. Ti novináři nejsou úplně špatní, ale nejsou ani extra dobří. Ale když se budou trénovat, tak z toho může být dobrý kanál. Teď se to nedá ještě říct, uvidíme.

Přidat komentář